Een overlijden, wat nu?

Voor nabestaanden is de afwikkeling van een nalatenschap vaak een zoektocht. Uitgerekend in een periode van verdriet en rouw moeten essentiële zaken worden geregeld.

Weinig mensen hebben ervaring in de afwikkeling van een nalatenschap. Met de beste bedoelingen neemt een familielid deze taak vaak op zich. Maar al te vaak blijkt niet iedere erfgenaam de afwikkeling en bijkomende gecompliceerde zaken in goede banen te kunnen leiden. Dit kan zijn door een gebrek aan kennis, de emotionele gemoedstoestand, het regelen van het afwikkelen van de nalatenschap in combinatie met de dagelijkse baan en familiaire verplichtingen.

Wanneer erfgenamen in de voetsporen treden van de overledene, kan dat zowel financiële als juridische consequenties hebben. Dit zet vaak de familie verhoudingen op scherp. In veel gevallen ontstaan er zelfs conflicten onder de erfgenamen.

Heeft u behoefte aan hulp bij een overlijden en/of de afwikkeling van de nalatenschap? Zijn er conflicten binnen uw familie naar aanleiding van het afwikkelen van een nalatenschap en wordt de afwikkeling daardoor belemmerd? Weet u even niet hoe u verder moet? Voor al deze vragen en nog veel meer kunt u hier terecht.

Onderstaande links verwijzen u door naar meer informatie over de ondersteuning die ik u kan bieden.
Heeft u nog niet precies gevonden wat u zoekt of heeft u naar aanleiding van deze informatie nog andere vragen, neem dan contact op en stel uw hulpvraag vrijblijvend.

Graag ontzie ik u van al het organisatie- en regelwerk

Graag ben ik uw  luisterend oor en help ik u om uw verdriet te verwerken.

Expertise en het aanstellen van een gezamenlijk aanspreekpunt voorkomt conflicten.