Wie ben ik?

Mijn naam is Amy Siemons (1985), woonachtig in Helmond. Na het afronden van de opleiding bank & verzekeringswezen, heb ik vanaf mijn achttiende werkervaring opgedaan op verschillende vlakken van financiële dienstverlening. Pensioenen, levensverzekeringen, schadeverzekeringen, maar ook incasso trajecten, het treffen van betalingsregelingen en het maken van afspraken op het gebied van schuldhulpverlening.

Ruim twaalf jaar lang was ik atleet binnen het Nederlands Paralympisch Team. De afgelopen jaren heb ik hele mooie dingen beleefd en vele medailles behaald op EK’s en WK’s met als hoogtepunt het behalen van twee zilveren medailles tijdens de Paralympische Spelen van Londen in 2012. Echter is een topsport carrière er één met een houdbaarheidsdatum, daar ben ik me van bewust. Om goede kansen op de arbeidsmarkt na mijn sport carrière te waarborgen, heb ik tijdens mijn carrière de HBO opleiding Financial Services Management afgerond.

In de afgelopen jaren is de financiële wereld erg veranderd. Het lijkt steeds meer om de cijfers en steeds minder om de klanten te gaan. Een ontwikkeling waar ik me niet prettig bij voelde. Graag wil ik met mijn kennis en ervaring mensen helpen. Zo ben ik via een bekende bij de specialisatie opleiding tot nalatenschapscoach terecht gekomen.

Inmiddels heb ik deze opleiding afgerond en mag ik me naast Bachelor of Business Administration, nu ook een Erkend Nalatenschapscoach noemen. Als geregistreerd coach in het International Coaches Register (ICR), voldoe ik aan de gedragscode, waaronder geheimhouding en de Wet Bescherming Persoonsgegevens vallen.

Het werk als nalatenschapscoach geeft mij veel voldoening omdat ik mensen kan helpen. Variërend van de voorbereiding van hun levenstestament tot het begeleiden van nabestaanden tijdens een moeilijke periode of het geven van inzichten als het gaat om de administratieve, juridische, financiële, fiscale en praktische zaken die spelen voor en/of na het overlijden van een dierbare.