Mag ik alvast spullen uit de nalatenschap meenemen uit het huis?

Als u, voordat er een beslissing is genomen over het aanvaarden van de nalatenschap, spullen uit een huis/nalatenschap meeneemt wordt dit gezien als een (zuivere) aanvaarding van de nalatenschap. Daarmee is in principe de keuze gemaakt en kunt u de nalatenschap niet meer beneficiair aanvaarden of verwerpen! U mag dus GEEN spullen meenemen.
Inmiddels is uw privévermogen weliswaar beter beschermd tegen een (onverwachte) schuld uit een erfenis. Dit volgt uit de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden. Per 1 september 2016 is pas sprake van zuivere aanvaarding als u goederen van de erfenis verkoopt. Of deze op een andere manier onttrekt aan eventuele schuldeisers. Ook is er een uitzondering voor gevallen waarin u na zuivere aanvaarding wordt geconfronteerd met een onverwachte schuld. Toch blijft zorgvuldigheid geboden en dient u iedere handeling goed te documenteren.
Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw beslissing als het gaat om wat te doen met de nalatenschap en/of de afwikkeling hiervan? Neem dan vrijblijvend contact op.