Regel het nu voor later

Denkt u wel eens na over hoe u uw nabestaanden achterlaat?

Wanneer er niets is vastgelegd en u heeft geen testament op laten maken, is het aan uw nabestaanden om te bepalen wat er met uw nalatenschap gebeurt.

Voor uw nabestaanden kunnen deze taken heel tijdrovend zijn.
Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van uw bezittingen, maar ook het verzamelen van digitale gegevens en wachtwoorden, opzeggen en/of wijzigen van verzekeringen, bankrekeningen en nog veel meer. Ook zullen zij beslissingen moeten nemen als het gaat om de details van uw uitvaart.

Uw nabestaanden staan niet allemaal in dezelfde relatie tot u. Onduidelijkheid over uw wensen kan leiden tot verdeeldheid en onenigheid. Dit alles kan enorm emotioneel belastend zijn. De kans is groot dat u uw nabestaanden hier niet mee wilt opzadelen.

En dan is er natuurlijk nog de situatie waarin u nog wel in leven bent, maar zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen, wat dan?

Graag ben ik u van dienst en help ik u bij het samenstellen van uw persoonlijk levensdossier. Dit is en compleet dossier van uw leven, wensen bij leven en na overlijden, met daarin ook een overzicht van uw digitale sporen voor uzelf, uw familie en/of nabestaanden.

Daarnaast help ik u inzicht te krijgen in vragen die ontstaan wanneer u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen, of wanneer u er niet meer bent.